TANATORI DE BADALONA

Descripción breve:
any 2004 Tanatori de Badalona 32.746 m2 de parcel·la 4.919,97m2 3 PLANTES planta principal elevada respecte la natura

El tanatori de Badalona se situa dalt de la muntanya, a la zona de can ruti. És un volum pur, blanc que es deixa entre veure enmig de la naturalesa de la Serralada de Marina.

El programa es reparteix en 3 plantes de les quals, la planta principal és la que conté els serveis cap a l’usuari visitant i les plantes inferiors és on s’hi desenvolupen les diferents activitats del personal del tanatori.

La planta principal es pot entendre com un recorregut que fa l’usuari des de que accedeix a l’edifici fins que en surt.

L’usuari, conduit per una rampa de fusta accedeix a l’edifici i apareix en un gran espai neutre que, gràcies a tota la seva façana vidriada, fusiona l’exterior i les privilegiades visuals amb l’interior de l’edifici. Aquest espai previ a les sales de vetlla és diàfan i obert permetent un agradable lloc de reunió. Paral·lelament es desenvolupa el recorregut interior, que permet el desenvolupament de cadascun dels serveis del tanatori tant en planta baixa com en les plantes soterrani. Ambdós recorreguts es troben al llarg de l’edifici a través de les sales de vetlla que estan col·locades l’una al costat de l’altra, generant una seqüència que culmina amb la capella. Aquesta és la sala final del recorregut que posteriorment condueix l’usuari a l’exterior.