TANATORI DE SANT ADRIÀ

Descripción breve:
any 2015 en projecte TANATORI 9878 m2 de parcel·la 1 PLANTA superficie construida total de 2001m2

L’objecte del projecte és la nova creació d’un edifici destinat a tanatori amb servei d’incineració a la ciutat de Sant Adrià del Besós. Es troba dins un solar rodejat de diverses vies importants que el constrenyen, i l’aboquen cap a l’única via d’escapament que seria la visió oberta cap a Sant Adrià amb el riu Besós deprimit als seus peus. És justament aquesta tensió interna la que s’ha volgut reflexar en la creació d’aquest projecte. Un edifici format per diferents cossos que són el resultat del trencament tensional de la seva ubicació, relacionats entre ells a través dels espais de comunicció i treball intern per configurar una unitat.

Es tracta d’una màquina autosuficient, orgànica que adopta la forma que l’evolució de la ciutat i el solar li otorga. És un cos rectangular que genera façana i que respón al seu interior.

Està organitzat a partir d’unes cèl·lules primàries: les sales de vetlla, les quals es van disposant en l’espai com petits mons independents, espais de relació i buits.

L’edifici té vida pròpia. En el seu interior hi té patis i lluernaris estratègicaments col·locats que s’encarreguen d’il·luminar i ventilar els seus espais interiors.

Es contrasta l’aspecte massís de l’exterior amb un interior ple de buits i plens.